Smaczne śniadanko - zapiekana bułka z jajkiem i boczkiem (PYCHA!)
Uwielbiamy śniadania, wtedy możemy pozwolić sobie na prawdziwą ucztę. Kalorie nie są takim grzechem gdyby zostały zjedzone na kolację, a pyszne śniadanie daje energię na cały dzień!
Dzisiaj mamy dla Was przepis STĄD! Te bułeczki wyglądają tak smacznie, że nie mogliśmy się im oprzeć! :)
Składniki:
- 3 bułki ( kajzerki)
- 2 frankfuterki
- 2 plasterki boczku
- 2 łyżki pokrojonej cebulki
- 3 jajka
- garść szczypiorku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Pokrojoną cebulę wrzucamy na patelnię z oliwą i chwilę podsmażamy, dodajemy łyżkę wody i chwile dusimy. Gdy cebula zacznie mięknąć dodajemy pokrojony boczek i frankfurterki i smażymy do momentu aż zacznie się rumienić. W tym momencie można dodać pikantną paprykę w proszku.
- Z bułeczek odkrajamy czubki i wyciągamy środki. Na dnie bułek układamy podsmażoną cebulkę z boczkiem i frankfurterkami. Do każdej bułeczki wbijamy po jajku .
- Bułeczki pieczemy w piekarniku około 15 minut w temperaturze 150 stopni, jeśli lubimy mniej ścięte jajo, pieczemy je nieco krócej.
- Przed podaniem bułeczki solimy , pieprzymy i posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!
Komentarze